Ons verhaal

Leuk dat u benieuwd bent naar Awash Valley. In ons Awash Valley maak je kennis met smakelijke en unieke gerechten uit de Ethiopische keuken. Het is dé plek om thuis de komen, te dineren en te ontspannen.

Leuk dat u benieuwd bent naar Awash Valley! Ik ben Samri, de eigenaar van Awash Valley. Ik zal vertellen wat het restaurant Awash Valley precies is en ik zal vertellen hoe Awash Valley naar Nederland is gekomen. In het restaurant Awash Valley maak je kennis met smakelijke en unieke gerechten uit de Ethiopische keuken. Het is dé plek om thuis de komen, te dineren en te ontspannen.

Over Awash Valley rivier

Awash Valley bevindt zich in het centrum van Den Haag. Het is geïnspireerd door de Awash Valley River in Ethiopië. Ethiopië staat betekend om zijn prachtige groene landschappen. Aan deze rivier bevindt zich het Nationale Awash park.

Hier vind je zeldzame diersoorten. Bijzonder aan dit park is, is dat het is ontstaan ter bescherming van 81 soorten zoogdieren, 43 soorten reptielen en 453 soorten vogels.

Landkaart ethiopie

Mijn geschiedenis

Dit is de plek waar de liefde begon. Mijn ouders hebben gewerkt in het Awash park en hebben elkaar ontmoet in de stad Awash. Als klein meisje kwam ik vaak in Awash. Terugkijkend op deze herinneringen geeft het nog steeds warme herinneringen. De dieren bij het strand, de gezelligheid en eten met familie. Een echt thuis kom gevoel!
Zelf ben ik opgegroeid in een ondernemende familie.

Zo had mijn opa een eigen restaurant. Mijn opa heeft deze kwaliteiten door gegeven aan mijn ouders. Vaak keek ik met grote ogen hoe zij de gerechten bereiden en de gasten vol blijdschap het restaurant verlieten. Alleen al door de geuren wisten mijn ouders welke specerijen ontbraken aan de gerechten om ze nog bijzonderder te maken. Deze kruiden bereidde ze ook zelf.

A Ethiopian home for everyone

Mijn droom was om niet alleen in Ethiopië mensen te laten genieten van ons familierecept, maar iedereen. Om te beginnen in Nederland. Dit warme gevoel wil ik graag doorgeven door een warm plek te creëren, waar iedereen thuis kan komen, dineren en ontspannen.

Zodra u Awash Valley binnen stapt wordt u omringd door de chique geur van de vallei, de traditionele koffie en traditionele wierrook en de dieren uit Ethiopië. Onze gerechten zijn biologisch en merendeels vegan of vegetarisch.

Bent u benieuwd wat deze smaken en geuren van de zeldzame Ethiopische gerechten precies zijn? En waarom ze zo speciaal zijn? Ontdek deze gerechten en laat u zich meenemen in deze reis. Wij zullen u uitleggen welke gerechten, drankjes en specerijen centraal staan in de Ethiopische keuken.