Ethiopische vegetarische restaurant Den Haag

Opzoek naar een vegetarische restaurant in Den Haag? Dan is de Ethiopische keuken misschien wel iets voor jou!  De Ethiopische keuken is namelijk al eeuwenlang bekend om zijn rijke en smaakvolle vegetarische gerechten. Ethiopië heeft een lange traditie van vasten, waarbij mensen gedurende bepaalde perioden geen dierlijke producten mogen eten. Deze vastenperiodes hebben geleid tot de ontwikkeling van een gevarieerde en smakelijke vegetarische keuken.

Vegetarische restaurant in den haag

De bekendste vegetarische gerechten in ons restaurant in Den Haag

In de Ethiopische keuken staat injera bekend als een van de meest bekende gerechten. Dit is een zure pannenkoek gemaakt van teff meel die geserveerd wordt met een verscheidenheid aan stoofschotels, bekend als wats. Deze wats worden vaak gemaakt met linzen, groenten en kruiden.

Een populair vegetarisch gerecht is shiro, een stoofpot gemaakt van gemalen kikkererwten of linzen met een mengsel van kruiden en specerijen, zoals ui, knoflook, gember en berbere (een specerijenmix). Dit gerecht wordt vaak geserveerd met injera en groenten als bijgerecht.

Een ander gerecht is misir wat, een stoofpot gemaakt van rode linzen, uien, tomaten, knoflook en een pittige specerijenmix. Dit gerecht wordt ook vaak geserveerd met injera en groenten als bijgerecht. Atkilt wat is een gerecht gemaakt van gemengde groenten, zoals wortelen, kool, aardappelen en uien, gestoofd in een mengsel van kruiden en specerijen. Dit gerecht wordt eveneens vaak geserveerd met injera en andere vegetarische bijgerechten.

Tot slot is er gomen, een gerecht gemaakt van gehakte collard greens of spinazie, gekookt met ui, knoflook en gember. Dit gerecht wordt ook vaak geserveerd met injera en andere bijgerechten.

vegetarische restuarant Den Haag: Awash valley

Awash Valley: De vegetarische restaurant in Den Haag

Het Ethopische restaurant Awash Valley bevindt zich in het centrum van Den Haag en heeft als slogan “Ontdek een hartverwarmende Ethiopische reis”.

Onze medewerkers bieden vriendelijke en attente service, en we creëren een ontspannen en gezellige sfeer waar u van uw maaltijd kunt genieten. Of u nu op zoek bent naar een intieme dinerervaring of een leuke avond uit met vrienden en familie, ons restaurant biedt de ideale locatie.

Sharing is caring

Wat opvalt aan de Ethiopische keuken is dat de gerechten vaak worden geserveerd op grote schalen en worden gedeeld door de tafelgenoten. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en verbinding tijdens de maaltijd.

Vegetarische gerechten zijn een belangrijk onderdeel van de Ethiopische cultuur en worden vaak geassocieerd met gezondheid en welzijn. Of je nu een liefhebber bent van de Ethiopische keuken of het nog moet ontdekken, de vegetarische gerechten zijn zeker de moeite waard om te proberen!

TIP: wil je de ultieme ervaring? Kies dan voor de veggie combo. Dit gerecht bevat alle gerechten in 1.

Kom dus langs en ontdek de smaakvolle wereld van vegetarische gerechten bij ons in Den Haag. We kijken ernaar uit u binnenkort te verwelkomen!

Heerlijk vegetarisch eten