Een traditionele koffiebar in Den Haag

Wist u dat de geboorteplaats van koffie, Ethiopië is? Koffie is namelijk ontdekt door een Ethiopische geitenhoeder. Het is zo speciaal vanwege zijn fruitige en bloemige smaken. De unieke smaakeigenschappen ontstaan vanwege de wijze van verbouwen en het verwerken van de koffiebonen. Deze koffie is niet alleen ver van huis te krijgen, maar ook in Den Haag! De koffie is te vinden in onze koffiebar in Den Haag, namelijk in Awash Valley Restaurant.

Koffiebar Den Haag
Koffiebar in Den Haag

Bereiding van de koffie, in de koffiebar in Den Haag

Aan een kopje koffie zetten, gaat vaak een hele procedure aan vooraf. Daarom is het in Ethiopië ook speciaal als iemand je uitnodigt om een kopje koffie te drinken. Het staat symbool voor vriendschap, respect en gastvrijheid. Voor de echte koffiekenners is het een must om Ethiopische koffie te drinken. Het staat vooral bekend om zijn fruitige smaken. De koffie heeft een toon van tropisch fruit, aardbeien en citroenzuur. Maar hoe wordt dit bereid?

Als eerst worden de koffiebonen gebrand in een aarden pannetje. Het wordt regelmatig geschud, totdat de bonnen poppen en scheuren. Zodra ze scheuren komen de nootachtige en bloemige geuren al vrij. Vaak gaat het pannetje rond de kamer zodat de gasten kunnen genieten van de geuren. Daarna worden de gebrande bonen fijn gemalen tot de welbekende koffiepoeder. Deze poeder wordt samen met water gekookt, afgekoeld en opnieuw gekookt. Zodat alle smaken vrij komen. Nu mag de koffie geserveerd worden!

In onze koffiebar in Den Haag staat de gemalen koffie al klaar. Desondanks zijn de geuren en smaken precies hetzelfde. Zelfs is er een mogelijk om de koffie zelf te kopen.

Feiten over de Ethiopische koffie

Naast de bijzondere smaken, zijn er ook feiten die je met weten over deze koffie:

Gezelligheid bij dé koffiebar in Den Haag

Je weet al aardig wat over de traditionele koffie. Nu moeten je je nog laten overweldigen door deze pure koffie. Ethiopie leren kennen, leer je door eerst een heerlijke bakje koffie te drinken. We vertellen graag over alle details van de koffie.  Naast deze bijzondere koffie, biedt onze koffiebar in Den Haag nog meer traditionele gerechten. Laat je meenemen in deze reis. Geniet van een heerlijk diner, gezellige muziek en een feestelijk avond bij Awash Valley restaurant.

Koffiebar Den Haag

Kom gezellig langs!